Dad község logó

IKSZT

 

IKSZT

IKSZT  -  Integrált Közösségi és Szolgáltató tér

Dad község Önkormányzata 2008 év végén a Földművelődési és Vidékfejlesztési Minisztérium rendelete alapján, a gazdaság és vidéki lakosság számára nyújtott alapszolgáltatásokhoz kapcsolódó Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér Cím elnyerése érdekében pályázatot nyújtott be.

A beadott pályázatunk alapján Dad Község Önkormányzatának  az FVM  2009-ben  az „Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér” címet adományozta.

Dad Község Önkormányzata az IKSZT Címet a következő kötelező, illetve opcionális szolgáltatások ellátásával birtokolja, melyről a későbbiekben prezentáció formájában is hallhatnak:

- Közösségfejlesztési folyamatok generálása, folyamatkövetése

- Helyszín biztosítása civil szervezetek számára

- Egészségfejlesztési programok megvalósítása

- Üzlethelyiségek kialakítása a helyi vállalkozók támogatása érdekében.

A Cím alapján váltunk jogosulttá az IKSZT címet viselni, valamint beruházási kérelmet benyújtani.

A fenti Címbirtokosság alapján Dad Község Önkormányzata 2009 év végén  a 112/2009 (VIII.29.) FVM rendelet alapján IKSZT  kialakítása és működtetése jogcím alapján az épület és a hozzá kapcsolódó terület  teljes felújítására pályázatot nyújtott be, melynek kapcsán az Önkormányzat 2011. tavaszán  nettó 47 014 438 Ft támogatásban részesült,  melyből:

- 34 365 769 Ft-ot az épület külső és belső felújítására, korszerűsítésére

- 6 848 679 Ft-ot a Játszótér és udvar kialakítására

- 3 855 990 Ft-ot számítástechnikai eszközökre és berendezési tárgyakra

- 1 944 000 Ft-ot egyéb elszámolható kiadásokra.

Az építési beruházást 2011. őszén kezdtük el,  és a település lakossága nyomon követhette a látványos változással történt beruházás  nagy részét.

Egy nagyon rossz állapotban lévő épület újult meg teljesen és az eddig elhanyagolt belső udvar vált egy üde játszótérré és pihenő parkká.

Remélem településünk valamennyi lakosa, gyerekektől az idősebbekig meg fogják találni helyüket ebben a komplexumban és kellemes perceket töltenek itt.

Dad község Önkormányzata

IKSZT megbízott vezetője: Németh-Jordán Helga